Начин на приготвяне
Залейте агнешкия дроб със студена вода, кипнете и оставете да се вари на тих огън.
Нарежете лука, морковите и един от доматите на дребно. Загрейте мазнината и задушете зеленчуците до омекване.
Залейте ги с част от прецедения бульон, в който се е варил дробът. Когато сместа кипне, добавете нарязания дроб, ориза и останалите домати, нарязани на ситно. Слагат се градинските подправки и солта.
Оставете агнешката чорба да къкри около 40 минути на тих огън. Десет минути преди да я свалите от котлона, сложете варената застройка.
Тя се приготвя, като се смесят яйцето, киселото мляко и брашното, кипват се на умерен огън и се варят 2-3 минути.
Преди поднасяне поръсете чорбата със ситно нарязан магданоз, по желание може да сложите черен пипер.
По желание към супата може да добавите фиде или малко ориз.
Агнешката дроб-чорба е готова.
Коментари