Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки гърди със зеленчуци по румънски

Пилешки гърди със зеленчуци по румънски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пилешки гърди със зеленчуци по румънски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 кг
  • моркови - 4 бр.
  • лук - 2 глави
  • целина - 1/2 глава
  • картофи - 6 бр.
  • чушки - 4 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • бульон - 200 мл
  • червен пипер - ½ ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 2 щипки
  • магданоз - 5 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се измиват, подсушават се и се поръсват с червен и черен пипер.

Запържват се в загрятото олио и се добавят нарязаните на дребно лук, целина, чушки и моркови.

Заливат се с бульона и щом сместа заври, се сваля от котлона. В тава се слагат нарязаните на едро картофи и се добавят гърдите, зеленчуците и сосът от задушаването.

Поръсва се със сол и се запича на 220 градуса във фурната. Готовото ястие се поръсва с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: