Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ориз на фурна»Тиквички с пилешко месо и ориз

Тиквички с пилешко месо и ориз

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Тиквички с пилешко месо и ориз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 800 г
  • тиквички - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 3 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • олио - 50 мл
  • ориз - 1 ч.ч.
  • копър - 6 стръка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, подсушава се и се нарязва на малки лентички. Запържва се в загрятото олио, заедно с нарязаните на ситно лук и чесън.

Добавят се нарязаните на кубчета тиквички и настърганите на ренде морков и домати и щом заври, се сваля от котлона.

Добавят се оризът, солта, черният пипер и нарязаният на ситно копър. Разбърква се добре и се пресипва в тава.

Ястието се запича в загрята на 220 градуса фурна около час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: