Постно зеле

СтефанияСтефания
Новак
12277776
Постно зеле4 / 4
13/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Истинско изкуство е да приготвите толкова вкусно зеле, при това постно"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 средно голяма зелка
  • домати - 400 г
  • вода - около 1 ч.ч., но може да се наложи да добавите още
  • олио - 6 - 7 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л. с куп
  • дафинов лист - 1 - 2 листа или джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Според мен зелето е по-вкусно, когато има повече мазнина, ако предпочитате, намалете олиото.

Рецептата е много лесна, слагате нарязаното на дребно зеле с нарязаните на ситно домати, добавяте водата и олиото, подправките и варите, докато омекне зелето.

Ако слагате домати от консерва, сагате една малка консерва, но намалявате солта. Ако обичате зелето по-люто или по-малко люто, коригирате количеството черен пипер.

Постното зеле става както за основно ястие, така и за гарнитура.

П.П.: Ако искате да е с месо, (свинско или пилешко) запържете нарязаното на хапки месо в мазнината предватително до тъмно златисто, после добавете останалите съставки, но внимавайте, месото да ври в соса, за да не остане полу сурово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#165379
Потребител#165379
Много хубаво става, ако се добави лук и чесън, куркума и босилек и след задушаването в тенджерка се запече на фурна, ммммммм обичам постно зеленцеее
23.08.2016 13:33
3