Пъстърва с бадеми на фурна

ЕфросияЕфросияДжедай4541
20/09/2010
"И запомнете - на пъстървата не ѝ трябва много - малко лимонов сок, бадеми и мераклия, който да я приготви "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 850
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • риба - 4 броя пъстърва
  • сол - няколко щипки
  • черен пипер - 2 щипки
  • бадеми - 30 г сурови, смлени или ситно счукани
  • масло - 4 с.л. растително
  • магданоз - 20 г
  • лимони - 2 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете пъстървата, но не махайте главата.

Посолете я отвътре и отвън, а от вътрешна страна се втрива черен пипер.

Намазнете пергаментовата хартия и увийте пъстървата, която е поръсена със смлени бадеми. Поставя се в тава, предварително намазана с растително масло и се пече в умерена фурна.

Поднесете пъстървата топла, с парче лимон и магданоз. подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар