Пиле с плънка по италиански

ЕфросияЕфросияДжедай301
16/09/2010
"Направете го като италианците - с много стил и страст "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 984
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шунката се нарязва на ситно, а чесънът и листенцата розмарин се стриват. Пилешките дробчета се нарязват на дребно и се прави плънка от шунката, дробчетата, чесъна, розмарина, солта и черния пипер.

Пилето се изчиства и се пълни с плънката, зашиват се отворите, а отгоре се полива с лимонов сок и се поставя в намазана с масло тавичка. Тавата се покрива с фолио и се пече 2 часа на 160 градуса. Отстранява се фолиото и се пече още 10-15 минути, докато пилето стане златисто.

Картофите се почистват, нарязват се на едри кубчета, сваряват се в подсолена вода. Когато са готови, се оцеждат и върху тях се излива сгорещено кравето масло.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар