Алегрия с амарант

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Алегрия с амарант1 / 2
20/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12-15 бр.

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч. амарантово
  • мед - 3 с.л.
  • масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото на слаб огън и изсипете в него меда. Разбъркайте до получаването на еднородна смес.

Изсипете медената смес върху амарантовото брашно и объркайте до получаването на хомогенна маса.

Разточете тестото с точилка и го нарежете с чаша или други домакински формички. Печете амарантените бисквити за около 10 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.5
50
40
33
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Хрис Тина
Хрис Тина
Вече два пъти ги пробвам и два пъти ги загарям. 10 минути са много за моята фурна може би. Установих, че са ми най-вкусни, ако тестото е разточено много тънко, защото стават хрупкави. Така направих втория път и тогава и шест минути печене на 160 градуса се оказа много. Ще опитам отново, като си изям и тези :D
30.07.2019 09:31