Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Пирог»Беларуски пирог с тиквички и лук

Беларуски пирог с тиквички и лук

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Беларуски пирог с тиквички и лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • тиквички - 600 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр.
  • шунка - 100 г
  • кашкавал - 150 г
  • бутертесто - 250 г
  • олио - 4 с.л.
  • нишесте - 1 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • сметана - 3 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чушката се режат на кубчета и се запържват 7-8 минути на среден огън при непрекъснато разбъркване. Тиквичките се режат на кубчета и се добавят към лука. Запържват се на силен огън 5 минути, а след това веднага се вадят заедно с чушката и лука от мазнината.

Добавя се нишестето и се разбърква. Шунката се реже на ситно и се добавя към зеленчуците. Кашкавалът се настъргва, две трети се добавят към зеленчуковата смес, останалата част се оставя настрана.

Яйцата се смесват със сметаната и солта и се добавят към сместа. Тестото се слага в тава, отгоре се слага зеленчуковата смес. Поръсва се с останалия кашкавал и се пече 30 минути на 190 градуса. Сервира се топъл или студен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: