Начин на приготвяне
Сваряваме картофите с дафиновия лист, като преди това сме ги обелили. Овкусяваме ги със сол и черен пипер.
Загряваме млякото и маслото и заливаме сварените картофи с него. Хубаво намачкваме, за да стане меко картофено пюре.
Обелваме моркова и също го сваряваме. Сваряваме така и яйцата и след това ги обелваме.
Каймата смесваме със ситно нарязан лук и чесън. Добавяме сухите подправки и хубаво разбъркваме.
Каймата нанасяме върху стреч фолио. Върху нея притискаме с втори лист фолио и сплескваме хубаво, за да стане плоско.
По средата нанасяме моркова, нарязан на жулиени, киселите краставички и яйцата, които сме разполовили.
С помощта на долното фолио завиваме руло и леко притискаме, като така ще стане равно.
Прехвърляме соленото руло в тавичка с хартия за печене и и печем във фурната за 40 минути на 200 градуса.
Сосът, който се е получил в тавичката, го изсипваме в малка касерола и го смесваме със сметаната.
Редуцираме сместа наполовина и я овкусяваме със сол и черен пипер. Пюрираме с пасатора.
Презентираме, като в чинията нанесем първо пюрето, после две резенчета от рулото Стефани и накрая заливаме със соса.
Рулото Стефани със сметанов сос е готово.
Коментари