Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Солена кростата с шунка и извара

Солена кростата с шунка и извара

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Солена кростата с шунка и извара1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • масло - 150 г
  • сол - 1 щипка
  • Пълнеж
  • сметана - 100 мл
  • яйца - 4 бр.
  • извара - 250 г
  • шунка - 150 г
  • масло
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете брашното с маслото и щипката сол. Щом получите зърнеста смес, прибавете половин чаша студена вода и бързо размесете до получаване на гладко тесто.

Завийте го с лист фолио и го оставете да престои 1 час в хладилника. След това намазнете с масло и поръсете с брашно плитка тавичка и разстелете тестото, като обхванете и стените ѝ.

Набодете тестото в вилица, покрийте го с фолио и запечете за 20-тина минути в умерена фурна. Междувременно разбъркайте изварата със сметаната, жълтъците и 1 с.л. брашно.

Посолете сместа и добавете нарязаната шунка. Разбийте белтъците и постепенно ги прибавете към сместа. Махнете фолиото, запълнете със сместа и допечете в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: