Начин на приготвяне
Омесете брашното с маслото и щипката сол. Щом получите зърнеста смес, прибавете половин чаша студена вода и бързо размесете до получаване на гладко тесто.
Завийте го с лист фолио и го оставете да престои 1 час в хладилника. След това намазнете с масло и поръсете с брашно плитка тавичка и разстелете тестото, като обхванете и стените ѝ.
Набодете тестото в вилица, покрийте го с фолио и запечете за 20-тина минути в умерена фурна. Междувременно разбъркайте изварата със сметаната, жълтъците и 1 с.л. брашно.
Посолете сместа и добавете нарязаната шунка. Разбийте белтъците и постепенно ги прибавете към сместа. Махнете фолиото, запълнете със сместа и допечете в умерена фурна.