Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Канелен сладкиш

Канелен сладкиш

MarianeMariane
Джедай
5611k
Канелен сладкиш1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Омайващ аромат на канела и нежен вкус - дали браковете със сладкиши са позволени?"

Необходими Продукти

  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 пак.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 1/2 ч.л.
  • масло - 60 г
  • канела
  • орехи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте захарта с яйцата. Добавете прясното мляко и ванилията, след което постепенно сложете и брашното, което сте пресяли с бакпулвера.

Разбъркайте до получаването на хомогенна смес и изсипете в предварително намаслена тавичка.

Поръсете тестото със смес от разтопено масло и 1-2 щипки канела.

Поръсете с натрошени орехи и печете около 30 минути в предварително загрята на 180 г фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

мануела
мануела
Разкошен сладкиш.Позволих си дори да го направя със пълнозърнесто брашно, и малко какао за разкош.Поздрави за автора.
31.01.2016 12:08
1