Ирландски соден хляб

14/04/2015
Mariana
отMarianaДжедай56093720
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 684
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 2 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л. бакпулвер
  • айран - 1 ч.ч. (1:1 кисело мляко с вода и 1 с.л. прясно мляко)
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със содата, солта и захарта. Постепенно добавете айрана и олиото.

Сложете и предварително разбитото яйце.

Оставете полученото меко тесто за 30 минути, да си почине, направете няколко плитки разреза с нож и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Стоянова
Стоянова
20.04.2015 10:21
Соден хляб, без сода? В рецептата е бакпулвер?Има разлика между сода и бакпулвер.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв