Пилешка супа Саламура

MarianaMariana
Джедай
561
779
2k
17/04/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 373
  • Преглеждания за месеца205
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте пилето с 1 л вода, добавете пилешки бульон и сварете до готовност, като внимавате да не го преварите.

След това го извадете, отцедете го и го запечете на скара до придобиването на златиста коричка. Накъсайте на парчета, които приберете на топла.

Междувременно опечете и обелете чушките, почистете ги от семките и ги накълцайте в хаванче. Изпечете доматите, обелете ги и ги запържете на тиган с олиото до изпаряване на излишната течност.

Прехвърлете зеленчуците в бульона от варенете на пилето, овусете със сол и пресован чесън, добавете накъсаното пиле и поднесете супата, обилно поръсена с магданоз.

Метална поставка за черпак-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална поставка за черпак
5.94 лв.
4.57 лв.
Виж ››

Разбърквате и поставяте на място, така че винаги да ви е под ръка, защото малките помощници в кухнята правят готвенето приятно занимание :)

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
от село
от село
20.04.2015 19:41
Ние правим саламура с домашно пиле, без домати, без кубче бульон, но с много чушки. Яде се лют, горещ и солен.
4
0