Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Пълнени гъби с бекон и рикота

Пълнени гъби с бекон и рикота

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пълнени гъби с бекон и рикота2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г
  • хляб - 2 филии пълнозърнест, на трохи
  • сирене - 1 с.л. пармезан, ситно настърган
  • лук - 1 малка глава, ситно нарязана
  • сирене - 1 чаша рикота, около 250 г
  • бекон - 2 парчета, нарязан ситно
  • мащерка - 1 ч.л. сушена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете пънчетата от гуглите на гъбите и наситнете пънчетата. Загрейте малко мазнина в тиган и запържете хлебните трохи, след което ги отделете в чиния.

В същия тиган запичате бекона, лука, нарязаните пънчета на гъбите, добавяте мащерка. Задушавайте така до омекване на лука. Добавете галета, сирене рикота и разбърквате хубаво.

Напълнете гуглите на гъбите с получената смес, поръсвате с пармезан и печете до златист загар в леко намазнена тава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: