Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Агнешки бъбреци с доматен сос

Агнешки бъбреци с доматен сос

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Агнешки бъбреци с доматен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-5
"Такива дреболийки сме приготвили,че и чинията ще отопите, и пръстите ще оближете"

Необходими Продукти

  • агнешки бъбреци - 1 кг
  • лук - 2 глави кромид
  • масло - 1 пакетче краве
  • брашно - 2 с.л.
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • магданоз - 1/2 връзка,
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарете бъбреците и ги изплакнете със студена вода. Нарежете ги на ивици, поръсете с черен пипер и ги оставете да престоят 1 час.

Ситно нарязаният лук се задушава в маслото. Сипват се бъбреците, оваляни в брашно, и се задушават под капак.

Като се позапържат, се прибавя виното, доматеното пюре, разтворено в чаша вода, и се посолява.

Доварява се на тих огън. Ястието се сервира, поръсено с магданоз и гарнитура от зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка: