Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Италианска торта с портокали и бадеми

Италианска торта с портокали и бадеми

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Италианска торта с портокали и бадеми2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • масло - 170 г
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • брашно - 3/4 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • портокали - 1 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • бадеми - 100 г филирани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кората на портокала се настъргва, сокът се изцежда. Яйцата се разбиват със захарта и портокаловата кора до кремообразна маса. Добавя се брашното и млякото.

Тестото се разделя на две части. Едната се излива в тавичка, постлана с хартия за печене, и се пече на 160 градуса до златисто.

По същия начин се изпича и другата част от тестото. Вадят се от тавичките и се охлаждат.

Бадемите се запичат на сух тиган при непрекъснато бъркане за една минута. Маслото се разбива с пудрата захар и половината от портокаловия сок.

С този крем се мажат блатовете, като отгоре тортата също се покрива с крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: