Начин на приготвяне
Брашното се смесва със захарта и нарязаното на парченца масло. Меси се с ръце, докато тестото не заприлича на трохи. Добавят се жълтъците и студената вода и се замесва гладко тесто. Оставя се в хладилника за 30 минути. Във формички за тарталетки, намазани с олио, се разпределя тестото, което предварително се разточва. Слага се в тарталетките така, че да покрие дъното и стените. Оставят се в хладилника за 30 минути.
Във всяка формичка се слага парченце хартия за печене, поръсва се с боб и се пече 10 минути на 200 градуса. Бобът и хартията се махат и тарталетките се пекат още 10 минути. Охлаждат се напълно. Изварата се смесва с едно яйце и един жълтък. Добавят се лимоновият сок и брашното и сместа се разбърква. С нея се пълнят изстиналите тарталетки. Слагат се да се пекат 25 минути на 160 градуса.
Оставят се да изстинат в открехната фурна. Оставят се за 3 часа в хладилника. Белтъците се разбиват на сняг. Добавя се захарта и в края на разбиването се добавя нишестето. Белтъците се слагат в шприц. С него върху тарталетките се шприцоват целувки и се пекат 3 минути на 240 градуса. Вадят се от фурната, оставят се да се охладят, вадят се от формичките и се сервират.