Пролетна агнешка супа

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Пролетна агнешка супа2 / 2
05/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Толкова обикновена и същевременно толкова необикновена чорба, заради която ставаме заклети почитатели на Българската кухня"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 350 г от гърдите
  • спанак - 250 г
  • масло - 50 г
  • лук - 4 стръка пресен
  • ориз - 1 с.л.
  • домати - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кисело мляко - ½ ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • джоджен - 3 - 4 листа
  • бульон - 5 ч.ч. телешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на ситно, залейте го с бульона и кипнете. Варете ястието на тих огън, като от време на време отпенвате. Когато месото поомекна, добавете ситно нарязания спанак, единия домат и ориза.

Междувременно загрейте маслото и задушете пресния лук, добавете брашното и червения пипер, а след 1-2 минути сложете и втория домат. Добавете запръжката към агнешкото месо и варете още около 20 минути на тих огън.

Свалете от огъня, застройте с киселото мляко и яйцето, поръсете с джоджен и поднесете, като се подправи на вкус. Застройва се с киселото мляко и разбитото яйце. Накрая се прибавя дребно нарязан джоджен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: