Турска мусака
Turkish Moussaka

Турска мусака

EfrosiaEfrosia
Джедай
9635k1016k
Турска мусака1 / 3
22/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8-9
"Не просто вкусна мусака с телешко месо, а истински кулинарен празник!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намачкайте консервираните домати и размесете каймата с 2-3 с.л. от него. Загрейте малко мазнина в тиган и задушете нарязаните чушки и морков. Добавете каймата, овкусете с подправки и останалите домати.

Задушавайте, докато доматеният сок не се изпари. През това време сварете и картофите, след което ги направете на пюре с малко сол, масло и прясно мляко. Сварете яйцата и ги нарежете на кръгчета.

В намаслена тава направете канапе от картофеното пюре, отгоре разпределете каймата, ред нарязани краставички и яйца и отново ред пюре. Поръсете с кашкавала и запечете мусаката до златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 10
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: