Кюфтенца с бекон

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Кюфтенца с бекон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • гъби - 125 нарязани
  • бекон - 2 резена пушен
  • пилешко месо - 500 г смляно
  • салвия - 2 с.л. нарязана
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 2 глави
  • пудра захар - 2 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • бульон - 450 мл пилешки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете нарязаните гъби с бекона и пилешката кайма. Добавете жълтъка, салвията и подправките. Оформете 20 кюфтенца и ги охладете за 20 минути.

Запържете ги в олио за 5 минути, след което ги прехвърлете в тава за печене и ги запечете в загрята на 190 градуса фурна за 15 минути. Междувременно запържете нарязания лук в малко олио и преди да покафенее, поръсете с пудрата захар.

Гответе още 5 минути и сипете брашното, бульона, сол и черен пипер. Кипнете сместа и щом се посгъсти, свалете от огъня. Сервирайте кюфтенцата, полети със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: