Нежна шоколадова торта с маскарпоне

16/05/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър11862810655
"Шоколад и маскарпоне - това е като магическо заклинание за вкусна торта "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 157
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг3.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта на водна баня. Махнете от котлона и охладете за 2 минути. Пресейте брашното с какаото и сместете с яйцата. Намазнете форма за печене с диаметър 23 см и сипете тестото вътре. Изпечете в загрята на 190 градуса фурна за 15 минути.

Смесете желатина със студената вода и оставете да престои за 5 минути. Разделете блата на две части и едната сложете във формата за печене. Сложете купичката със желатина в топла вода, докато той се разтопи.

Разтопете шоколада на водна баня. Разбийте маскарпонето със захарта, ванилията, киселото мляко и горещата вода. Сипете желатина в сместа с маскарпонето.

Половината от тази смес се сипва в друга купа и се смесва с разтопения шоколад. Изсипете върху блата и покрийте с другия блат. Завършете тортата с оставащото маскаропоне, оставете да се охлади за няколко часа и поднесете.

Още рецепти за шоколадови торти:
Шоколадова торта
Дяволска шоколадова торта
Шоколадова торта без брашно
Безглутенова шоколадова торта
Голяма шоколадова торта
Орехово-шоколадова торта
Шоколадова торта с палачинки
Шоколадова торта Веганподобни рецепти тук

5 0
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар