Чийзкейк Тирамису

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър11862813122
13/05/2015
"Знаете, че няма да може да изядете само едно парче от този чийзкейк "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 026
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Форма с диаметър 23 см се покрива с хартия за печене. Наредете бишкотите в основата.

Разтопете шоколада на водна баня. Пасирайте заедно маскарпонето, захарта и белтъците. 1/3 от сместа прехвърлете в отделна купа и я смесете с брашното, грапата и екстракта ванилия.

Добавете разтопения шоколад, еспресото и ликьора при маскапонето в блендера и разбийте. Разбийте белтъците до получаването на твърд сняг.

Смесете 2/3 от шоколадовата смес с 1/3 от белтъчената смес. Изсипете шоколадовата смес върху основата от бишкоти. Отгоре сипете белтъчената смес и завършете с последната шоколадова част. Изпечете в загрята на 200 градуса фурна за 45 минути. Охладете и сервирайте. подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Тасева
интересна рецепта, аз добавям и есенция ром
0
0