Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 180-190 градуса и намазнете 2 еднакви продълговати йенски съда. Важно е съдовете да не са метални, за да не реагира металът с кръвта.
Разбъркайте кръвта с 1 ч.л. сол. Кипнете 2 и 1/2 ч.ч. вода и разбъркайте овесените ядки. Варете за около 15 минути, докато омекната и се образува каша, като разбърквате от време на време.
Прецедете кръвта през сито, за да се махнат съсиреците, в голяма купа и разбъркайте мазнината с лука, млякото, черния пипер, бахара и останалите 1 и 1/2 чаени лъжички сол. Сипете и готовата овесена каша и разбъркайте много добре.
Разпределете сместа в продълговатите форми и печете около 1 час до готовност. Готовият черен пудинг се охлажда и може да съхранява до 1 седмица в хладилник, покрит с прозрачно фолио.
Сместа може да се напълни и в черва.