Кьопоолу

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Кьопоолу
Снимка: Анонимен
6 / 13с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Традицията повелява в кьопоолуто да се слага поне 4-5 скилидки чесън, за здраве и добър вкус!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 кг
  • червени чушки - 1/2 кг капия
  • домати - 2 големи
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • оцет - 2 с.л. ябълков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните и червените чушки се изпичат, обелват се, нарязват се и се смилат с пасатор.

Доматите се настъргват на ренде и се смесват със смелните патладжани и капии.

Чесънът се нарязва на ситно и също се добавя. Залива се с олиото и сместа се разбърква много добре. Прибавя се оцет на вкус, наситнения магданоз и кьопоолуто се поднася студено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
58
43
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Стойчева
Ваня Стойчева
Само ще допълня, че патладжаните след изпичането и обелването е добре да се оставят да се отцедят поне за два часа. После могат и да не се смилат, а просто да се объркат добре с дървена лъжица, за да не потъмнеят.
25.09.2017 14:29
5