Начин на приготвяне
Измийте спанака и го сварете за 6-8 минути. Отцедете и го оставете да се охлади. Пасирайте го и го смесете с рикотата, половината пармезан, яйцата и индийското орехче. Овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте добре.
Добавете постепенно брашното към сместа и ако е необходимо, добавете и повече брашно, за да се получи хомогенна смес. Оставете да се охлади за 1 час. Оформете малки кюфтенца и ги оваляйте леко в брашно. Кипнете вода в тенджера и сварете кюфтенцата за 2-3 минути.
Междувременно направете билковото масло. Разтопете маслото в тиган, добавете подправките и разбърквайте за 1 минута. Добавете кюфтенцата и след още 1 минута свалете от огъня. Поръсете с пармезан и сервирайте.