Салата от нахут и червен лук

Марина НордМарина Норд
Новак
1219
25/05/2015
"Интересно, вкусно и полезно - една салата, която не може да подминете с лека ръка "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 867
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • нахут - 2 ч.ч. от консерва
  • лук - 1 глава червен
  • лимони - 1 бр.
  • копър - 5 стръка
  • бял пипер - 1/3 ч.л. млян
  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л. млян
  • сол - 2 щипки морска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на много тънки шайби. Лимонът се измива добре с четка и се нарязва на много тънки резенчета.

Копърът се реже на ситно. Нахутът се слага в купа, добавят се лукът, лимоновите резенчета и копърът.

Поръсва се с бял и черен пипер, след това се поръсва със сол и се полива със зехтин.

Разбърква се и се оставя за 40 минути в хладилника, преди да се сервира.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар