Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Мжадара - ориз по индийски с леща и лук

Мжадара - ориз по индийски с леща и лук

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Мжадара - ориз по индийски с леща и лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Не просто леща с лук, а истинско зеленчуково вълшебство в чиния. Опитайте и ще се убедите сами"

Необходими Продукти

  • леща - 3/4 ч.ч.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 3 глави
  • олио - 6 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • куркума - 1/4 ч.л.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се измива, залива се със студена вода и се оставя да се вари до полуготовност - около 15 минути.

Водата се излива и към лещата се добавя измитият добре ориз. Залива се с вряла вода и се оставя да се вари.

Когато водата кипне, се добавят солта и куркумата и сместа се вари на слаб огън до готовност.

Лукът се реже на четвъртинки, които се режат на много тънко. Запържва се до златисто в загрято олио и се поръсва с индийско орехче.

Готовият ориз с лещата се слага в голяма чиния, отгоре се слага лукът и се полива с разтопено масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Мжадара е ливанско!!!
27.02.2022 10:31