Салата от киноа с царевица и авокадо

Марина НордМарина НордНовак1219
25/05/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 484
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се нарязва на ситно и се запържва в 1 супена лъжица зехтин. Добавя се киноа, залива се с водата и се оставя да кипне. Вари се на бавен огън под капак 20 минути. Сваля се от котлона и се оставя за 5 минути.

Сваля се капакът и сместа се разбърква с вилица.

Приготвя се сос, като лимонът се изцежда и сокът се смесва с останалия зехтин, меда, солта и всичко се разбърква.

Авокадото се разрязва на две, костилката се отстранява, меката част се изгребва и се нарязва на ситно. Лукът се реже на ситно. Лукът, авокадото, царевицата, нарязаният домат, киноата и солта се слагат в купа.

Поливат се с медения сос, разбърква се и се сервира.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар