Пиле с ориз и къри

22/10/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай4541
"И докато размишляваме дали кърито е перфектната подправка за пиле, то взе че свърши Не му мислете, а си запишете рецептата "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 717
  • Преглеждания за месеца142
  • Преглеждания за седмицата42
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - около 600 г
  • соев сос - на вкус
  • ориз - 500 г
  • мазнина - 1 к.ч. растителна
  • къри
  • гъби - 150 г, от буркан
  • черен пипер
  • сол
  • бульон - 1 пилешки
  • лук - 2 - 3 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото се натрива с къри и малко сол и се оставя да престои за половин час със соевия сос. Лукът се почиства, наситнява и запържва с сгорещената мазнина, след което се добавят гъбите.

Когато омекнат се добавя и измитият ориз. Запържва се за минута-две, след което се прехвърля в тава.

Оризът се овкусява със сол, черен пипер, пилешки бульон и се залива с 5 ч.ч. вода. Прибавя се и пилешкото, разпределя се равномерно в тавата и се слага да се пече в умерена фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Michelle
Michelle
08.04.2013 22:32
Рецептата е супер, ориза стана много добре! Пилето с подправките стана страшно апетитно, само че аз преди това го сварих понеже ми е слабичка фурната. Браво!
2
1

Виж всички коментари или напиши такъв