Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Полента с шунка Парма

Полента с шунка Парма

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Полента с шунка Парма2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • вода - 600 мл
  • царевично брашно - 70 г
  • пармезан - 25 г
  • масло - 2 с.л.
  • черен пипер
  • зехтин
  • сол
  • За топинга
  • зехтин - 2 с.л.
  • шунка - резена парма
  • фонтина - 85 г
  • салвия - 12 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете хартия за печене върху правоъгълна форма. Кипнете водата, намалете огъня и сложете щипка сол. Сипете царевичното брашно, разбърквайки непрекъснато за 5 минути.

Махнете от огъня и смесете с пармезана и маслото, овкусете с пипер. С помощта на лъжица гребвайте от полентата и слагайте върху тава за печене, като оформяте кръгове.

Поръсете със зехтин, черен пипер и сол и изпечете в загрята фурна за 3-4 минути, обърнете кръговете и печете още толкова.

Извадете от фурната и върху всеки кръг полента сложете резен шунка и парче сирене. Сложете листата от градински чай, намажете с оставащия зехтин и допечете за 3-4 минути. Сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
43
30
20
10
Дай твоята оценка: