Свинско с ментова марината

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
01/08/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 549
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на филийки. Чушката и лютата чушка се изпичат и се обелват. Пасират се заедно с 3 супени лъжици от зехтина, чесъна, солта и кориандъра. Добавят се нарязаните на ситно листенца мента от 4 стръка.

Свинското месо се намазва с остатъка от зехтина и се слага в тава. Пече се 10 минути на 220 градуса. Месото се вади от тавата и се намазва с ментовата марината.

Връща се в тавата и се пече 15 минути на 220 градуса. Вади се от фурната и се покрива с фолио. Оставя се за 10 минути. Останалата мента се нарязва на ситно и се смесва със сметаната и лимоновия сок. С този сос се сервира месото.

Комбиниран двустранен чук за крехко месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбиниран двустранен чук за крехко месо
3.49 лв.
Виж ››

Когато не става с добро, опитайте с комбиниран чук за месо - страхотен е за всякакви пържоли.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Тихомир Тодоров
Тихомир Тодоров
31.01.2016 14:47
Направо стана божествено вкусно !!! Благодаря!!
1
0