Пилешки шишчета с кускус

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пилешки шишчета с кускус2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 500 г
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • лимонов сок - 2 ч.л.
  • За кускуса
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 1 скилидка
  • кимион - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • фурми - 50 г сушени
  • кайсии - 50 г сушени
  • бадеми - 50 г бланширани
  • бульон - 600 мл зеленчуков
  • кускус - 175 г
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • кориандър - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо и го овкусете с олиото, чесъна, подправките и лимоновия сок. Оставете да се мариноват за 2 часа. Нанижете месото на шишчета.

Пригответе кускуса като загреете половината олио в тиган и запържете лука, чесъна и подправките за 5 минути. Нарежете сушените плодове и ги сипете в тигана. Междувременно сипете кускуса във вряща вода и го оставете за 8-10 минути.

Отцедете и го смесете с с оставащото олио, запържения лук, сушените плодове и лимоновия сок. Овкусете с кориандъра, черен пипер и сол. Изпечете шишчетата на загрят грил и ги сервирайте върху кускуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: