Пилешко тика масала

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пилешко тика масала2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • масло - 25 г
  • пилешки гърди - 4 бр.
  • лук - 1 гава
  • джинджифил - 3.5 см корен
  • чесън - 3 скилидки
  • люти чушки - 1 бр. червена
  • кимион - 1 ч.л.
  • кориандър - 1 ч.л. семена
  • куркума - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • гарам масала - 2 ч.л.
  • бульон - 300 мл пилешки
  • сметана - 150 мл
  • кориандър - пресен
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото, добавете пилешкото и го запържете за 3 минути. Нарежете на ситно лука, джинджифила, чесъна и лютата чушка.

Прибавете към пилето и запържете за още 5 минути.

Смесете подправките и ги изсипете към месото.

Добавете бульона и сметаната, варете докато пилето омекне. Овкусете с нарязан кориандър и лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: