Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Класическо пиле в червено вино

Класическо пиле в червено вино

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Класическо пиле в червено вино2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 25 г
  • пилешки бутчета - 4 бр. цели
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 250 г
  • бекон - 125 г
  • чесън - 2 скилидки
  • ракия - 4 с.л.
  • бульон - 200 мл пилешки
  • червено вино - 200 мл
  • доматено пюре - 2 ч.л.
  • букет гарни - 2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното с малко сол и черен пипер и оваляйте пилешкото месо.

Загрейте зехтина и изпържете бутчетата от всички страни, извадете ги в чиния. Запържете лука и бекона в същата мазнина, върнете пилешкото, смесете с чесъна и сипете ракията.

Задушете докато се изпари. Сипете виното и бульона, след това добавете букета гарни и доматеното пюре.

Овкусете със сол и черен пипер. Сложете капак и прехвърлете в загрята на 180 градуса фурна. Печете около 80 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: