Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пай с желирани ягоди

Пай с желирани ягоди

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пай с желирани ягоди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Изкушението идва при вас под формата на хрупкаво маслено тесто и цели свежи ягоди"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • захар - 300 г
  • масло - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • извара - 250 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ягоди - 500 г
  • желатин - 20 г
  • ягодов сироп - 2 с.л.
  • пудра захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта и яйцата се разбиват, добавя се омекналото масло. Добавят се брашното с бакпулвера. Накрая се добавя изварата и се разбърква. Тестото се слага в тава, постлана с хартия за печене, и се пече 20 минути на 180 градуса.

Охлажда се и се слага в ринг за торта. Ягодите се измиват и се режат на половинки или четвъртинки. Нареждат се върху тестената основа. Желатинът се накисва в 120 милилитра студена вода за 10 минути, отцежда се и се разтваря на водна баня.

Добавят се 30 милилитра топла вода, ягодовият сироп и пудрата захар и с тази смес се заливат ягодите. Оставя се в хладилника да се стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: