Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Шоколадово джинджифилови сърца

Шоколадово джинджифилови сърца

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Шоколадово джинджифилови сърца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
24 бр.

Необходими Продукти

  • масло - 125 г
  • захар - 125 г
  • яйца - 1 бр.
  • петмез - 125 г тъмен
  • брашно - 400 г самонабухващо
  • джинджифил - 2 ч.л.
  • Декорация
  • черен шоколад - 200 г
  • млечен шоколад - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте заедно маслото и захарта. Добавете яйцето и петмеза. Пресейте брашното с джинджифила и смесете с горните продутки.

Намазнете леко две хартии за печене. Разточетете тестото и изрежете сърца с формички. Изпечете в загрята на 190 градуса фурна за 10 минути.

Разтопете двата вида шоколад в отделни купи и с помощта на десертна лъжичка внимателно топнете половината бисквити с единия вид шоколад и другата половина - с втория вид.

Щом се стегнат леко, ги украсете - тъмните сърца с млечния шоколад и светлите сърца - с черния шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: