Пица Киш Лорен

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Пица Киш Лорен1 / 2
02/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-6
"Пица с вкус и аромат на любимия френски специалитет - Киш Лорен"

Необходими Продукти

  • тесто - 220 г готово
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 50 мл
  • бекон - 150 г
  • лук - 1 глава
  • кашкавал - 100 г настърган
  • олио - 1 с.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете до златисто нарязания на кубчета бекон. Добавете ситно нарязания лук и запържете до омекването му.

Разбийте яйцето и на тънка струйка го добавете към млякото, посолете и поръсете със ситно нарязан магданоз. Залейте с получената смес лука и бекона и кипнете.

Щом кипне, отстранете от котлона и добавете настъргания кашкавал.

Оставете сместа да се охлади, а междувременно разстелете тестото в малка тавичка, предварително намазнена с масло.

Отгоре залейте с лучената смес и печете ястието за 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Това е всичко друго но не и Киш Лорен. Измислица с готово тесто. Няма такъв вариант. Киш Лорен и с богата плънка не само от изпържен бекон и други добавки, но основно е с хубаво маслено тесто, яйца и най-вече висок процент сметана - 35-40%. Тогава наистина е удоволствие да го хапнеш, това с готовото тесто за пица дето за нищо не става само- някакъв труд кипи безмислен. Не бих го направила.
12.04.2016 09:14
1
1
Покажи всички подкоментари