Начин на приготвяне
Първо направете соса бешамел. За целта кипнете млякото с дафиновия лист, махнете от котлона и оставете за 20 минути. Разтопете маслото. Добавете брашното и разбъркайте за 2 минути.
Махнете от котлона и бавно добавете млякото. Върнете на огъня и разбърквайте за няколко минути, докато се получи кремообразна смес.
Овкусете с индийско орехче, сол и черен пипер. Сварете корите за лазаня. Пригответе тава за печене, която се поръсва с 1/3 от соса болонезе.
Отгоре сложете един ред кори, поръсете с оставащия сос, след това залейте с 1/3 от соса бешамел. Повторете с ред кори, оставащото болонезе и бешамел.
Завършете вашата лазаня с оставащите кори, сипете останалия бешамел и поръсете с пармезана. Печете в загрята на 220 градуса фурна за 20 минути.
Коментари
Иначе тази рецепта е хубава.
Също така корите е добре да се бланшират за 1-2 мин. преди да ги ползвате, за да станат бързо! Иначе може и да не се сварят както трябва.
- Слав, не се разбира какво не си разбрал!?
За корите за лазаня ли... за това, че се използват кори в лазанята ли?!
И да Слав, корите за лазаня се правят от същите продукти както макароните и спагетите само че са направени на листове. Така че, това са си все едно да си направиш спагети на фурна с кайма и кашкавал или пармезан ако щеш!
Просто това е друга рановидност на паста(спагети/макарони). Ползваш едни исъщи продукти но крайният вид е различен, гениално!
Италиано макарони ;-)