Начин на приготвяне
Разбийте мекото масло и захарта, докато се получи гладък крем. Претрийте с ръка бадемите, лимоновата кора и брашното. Добавете и двата сварени жълтъка и доразбийте, след което прибавете суровия жълтък, канелата и щипка сол. Трябва да се получи гладко тесто, което се увива в прозрачно фолио и се оставя за половин час в хладилника.
От тестото се отрязват 2/3, а останалата по-малка част се връща в хладилника. Разточете тестото и го сложете в правоъгълна тава, набодете го с вилица и го намажете с разбито с малко вода яйце.
Останалото тесто разточете и изрежете ивици, с които ще направите решетка върху сладкиша. Намажете отново с яйцето и сложете да се пече за около 20-30 минути в предварително загряна на 190 градуса фурна.
След като мазурекът се охлади, запълнете правните квадратчета в решетката с двете сладка, като ги редувате.
Да ви е сладко!