Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Засищаща салата с червена леща

Засищаща салата с червена леща

Засищаща салата с червена леща
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Вкусно и здравословно, пълно с витамини предложение."

Необходими Продукти

  • червена леща - 1 к.ч. от 150 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • червено цвекло - 1 к.ч.
  • босилек - 5 листа
  • магданоз - 4 стръка
  • дресинг
  • ябълков оцет - 3 с.л.
  • масло от репей - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • куркума - 1 к.л.
  • мед - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливате червена леща с хладка вода и слагате на котлона.

Добавете щипка сол, нарязан ситно лук и моркови нарязни на ситно.

Варите, докато омекне за 15 минути, но да не става на каша.

Отцедете лещата за рецептата и сипете в дълбока чиния.

Обелете червено цвекло и сварете да омекне.

Нарежете на кубчета и добавете в чинията.

Прибавете нарязан магданоз и листа босилек.

Смесете ябълков оцет, зехтин или масло от репей, сол, мед и куркума.

Разбърква се и заливате салатата от леща.

Внимателно се разбърква и сервирате за обяд или вечеря.

Вкусно и здравословно, пълно с витамини предложение. Това е засищащата салата с червена леща.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: