Начин на приготвяне
Загрейте предварително фурната на 200 градуса. Намазнете правоъгълна форма със страна 19 см и застелете с хартия за печене, която също може леко да намазните.
Разтопете в съд на слаб котлон маслото и 3 с.л. мед (45 мл). Запазете 1 с.л. от изцедения лимонов сок, а останалия разбъркайте с топлата смес заедно с настърганата лимонова кора и млякото. Заделения лимонов сок разбъркайте с останалия мед.
Смесете в купа брашното, бакпулвера и индийското орехче. След това добавете млечната част с гриса и добре разбъркайте.
Отделно разбийте белтъците до твърди връхчета и внимателно ги объркайте към основната смес.
Разпределете сместа в тавата и леко поръсете със сусамовите семена, а по желание добавете и други семена и зърна - слънчогледови семки, тиквени семки и т.н.
Изпечете сладкиша за около 25-30 минути или до готовност. Намажете още топлия лимонов сладкиш със сместа с мед и лимонов сок. След като сладкишът се охлади, може да го разрежете на парчета.
Опитайте още Френски лимонов сладкиш, Немски лимонов кекс, Английски лимонов сладкиш, Австралийски лимонов тарт, Лимонов тарт.