Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пелмени»Украински кльоцки с чесново масло

Украински кльоцки с чесново масло

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Украински кльоцки с чесново масло2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"И ако се чудите какво точно са кльоцки, нека ви информираме - ужасно вкусни пелмени, които много ще ви се усладят"

Необходими Продукти

  • магданоз - 1 връзка
  • брашно - 1 ч.ч.
  • грис - 1 с.л.
  • сметана - 1/2 ч.ч. течна
  • масло - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 и 1/2 ч.л.
  • морска сол - 1 щипка
  • олио - 1 с.л.
  • за чесновото масло
  • масло - 5 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • морска сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява заедно със солта. Добавя се маслото и се смесва така, че да се образуват трохи. Магданозът се нарязва на ситно и се добавя в тестото.

Добавя се охладената сметана и се замесва меко тесто. Съдът за варене на пара или обикновен гевгир се намазват с масло. Ако не се ползва съд за варене на пара, гевгирът се разполага над тенджера с вряща вода.

С влажни ръце се правят топчета като орех и се слагат на разстояние едно от друго, тъй като набъбват. Приготвят се на пара в продължение на 10 минути. В това време се приготвя маслото. Чесънът се намачква и е запържва с маслото.

Добавя се солта и лютият червен пипер и всичко се запържва още 30 секунди при непрекъснато бъркане. Кльоцките се сервират горещи, като се поливат с маслото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: