Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки гърди с пармезан и моцарела

Пилешки гърди с пармезан и моцарела

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пилешки гърди с пармезан и моцарела2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пиле - 600 г
  • моцарела - 1 топка
  • яйца - 2 бр. белтъци
  • галета - 2/3 ч.ч.
  • зехтин - 5 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • пармезан - 50 г настърган
  • за соса
  • домати - 500 г
  • червено вино - 1/3 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • риган - 3 щипки
  • босилек - 1 щипка
  • зехтин - 6 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се сос, като лукът и чесънът се режат на ситно. Магданозът се реже на ситно. Зехтинът се загрява в дълбок тиган. Лукът се запържва за 6 минути и се добавя чесънът.

Пържи се още една минута. Добавя се виното и се загрява, докато не се изпари наполовина.

Добавят се доматите и сосът се готви 10 минути при непрекъснато бъркане. Добавя се магданозът, солта, риганът и босилекът и се разбърква. Сваля се от котлона.

Пилешките гърди се нарязват на едро и се топват в разбит белтък, след това в галета и се пържат по 5 минути от всяка страна в зехтин.

Месото се добавя в соса и се слага на котлона. Загрява се 7 минути на бавен огън. Моцарелата се настъргва на едро.

Филето се поръсва с моцарелата, похлупва се с капак и се готви още 3 минути. Ястието се разпределя в чинии, поръсва се с пармезан и се сервира веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ники
Ники
Снимката не отговаря
28.06.2015 20:30
1