Начин на приготвяне
Измийте месото и с помощта на кухненски робот го направете на кайма. В тиган сложете 2 с.л. олио и го загрейте. Обелете, измийте, нарежете лука и моркова на дребно. Задушете ги в мазнината.
Сложете каймата и запържете и нея. Добавете подправките, а след няколко минути и червеното вино. Изчакайте да се изпари алкохолът и добавете доматената салца. Щом заври, изключете и заделете.
Направете Бешамела, като разтопите двата вида масло. Запържете брашното и разредете с прясното мляко, като не спирате да бъркате с телената бъркалка. Сложете подправките и изключете.
В гореща вода накиснете корите за лазаня за около 7-8 минути. В намаслена тавичка сложете един ред кори, малко Бешамел, моцарела и от сместа месо.
Отгоре поставете отново кори и така до изчерпване на количеството, като завършите с корите. Залейте лазанята с Бешамела, който ви е останал, поръсете с кашкавал и печете на 200 градуса до зачервяване.