Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Щрудел с бисквити и орехи

Щрудел с бисквити и орехи

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Щрудел с бисквити и орехи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10-12 парчета
"Най-вкусните рецепти за щрудел от цял свят са събрани при нас - опитайте и ще се уверите сами"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет
  • мазнина - 3 с.л. маргарин течен
  • ябълки - 1/2 кг обелени и настъргани
  • бисквити - 1 пакет натрошени
  • орехи - 1 ч.ч. счукани ядки
  • захар - 150 г
  • канела - 1 пакетче на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Ситно натрошените бисквити, ореховите ядки, канелата и захарта се смесват в голяма купа. Към тях се добавят настърганите ябълки и всичко се разбърква добре.

Вземете една кора и я намажете с маргарин до средата, след което я прегънете на две, така че да слепите намазаната и ненамазаната половина. Намажете кората и отгоре, след което разстелете върху нея 1/6 част от ябълковата смес.

Навийте кората на руло и я поставете в предварително намазана с маргарин и покрита с хартия тава за печене. Процедурата се повтаря с останалите кори.

Щруделът се пече около 20-25 минути до златист цвят. Поднася се поръсен с пудра захар и топка ванилов сладолед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
43
30
20
10
Дай твоята оценка: