Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Мароканско пиле с хариса

Мароканско пиле с хариса

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Мароканско пиле с хариса2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • пилешки гърди - 4 бр.
  • кориандър - 1 връзка
  • лимонов сок - 4 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • За соса хариса
  • чушки - 4 бр. червени
  • люти чушки - 4 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • кориандър - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • зехтин - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо направете соса хариса. За целта запечете чушките на грил тиган и ги обелете.

Пасирайте ги заедно с чесъна, кориандъра и кимиона, добавете зехтина. Сложете в хладилник. Почистете грил тигана и го загрейте отново.

Сложете лука в купа, смесете го с червения пипер и кимиона. Намажете с тази смес пилешките гърди и ги запечете на грил тигана.

Сложете кориандъра в купа и го овкусете със зехтин, лимоновия сок и черен пипер. Поръсете с него пилешките гърди и ги сервирайте със соса хариса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: