Лимонов кейк с шоколад

22/06/2015
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции14
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 357
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязан на тънко, този южняшки кейк идеално се съчетава със свежи ягоди или череши, с бита домашна сметана или просто с чаша разкошно десертно вино.

1. Разбийте яйцата /ако нямате миксер, може и с пасатор/, добавете разтопеното масло със захарта. Добавете прясното мляко.

2. Смесете сухите съставки - брашно, бакпулвер, сол.

3. Към течните съставки добавете сухите. Бъркайте до получаване на гладка смес.

4. Прибавете 3 с.л. лим. сок и настърганата кора от 1 лимон.

5. Печете в тава с хартия за печене, намазана с масло, в предварителни загрята на 150 градуса фурна за 1 час.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ева Тодорова
Ева Тодорова
24.06.2015 09:45
Може да сложите разтопен готварски шоколад отгоре или да го разделите на блатове и да намажете всеки от тях с шоколад!!!!!:)
0
0