Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Неаполитански ягодов тарт

Неаполитански ягодов тарт

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Неаполитански ягодов тарт2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • канела - 1 ч.л.
  • масло - 6 с.л.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • ягоди - 300 г
  • сметана - 200 г
  • пудра захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява с бакпулвера, добавя се солта и канелата. Омекналото масло се разбива със захарта на крем.

Добавят се яйцата и млякото и сместа се разбива. Добавя се сместа с брашното и всичко се разбърква внимателно с дървена лъжица или лопатка.

В тава, постлана с хартия за печене, се излива тестото. Ягодите се разрязват на половинки и се разпределят върху тестото, като се притискат леко.

Пече се 35 минути на 180 градуса. Вади се от фурната, оставя се за 20 минути, поръсва се с пудра захар и се сервира веднага, като се украсява с бита сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: