Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Италианска торта с кафе и маскарпоне

Италианска торта с кафе и маскарпоне

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Италианска торта с кафе и маскарпоне2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Италианските торти са като италианските афери - бурни, вълнуващи и много, много, много желани"

Необходими Продукти

  • бисквити - 200 г меки
  • масло - 100 г
  • еспресо - 4 с.л. силно
  • маскарпоне - 400 г
  • йогурт - 200 г
  • пудра захар - 150 г
  • желатин - 2 с.л.
  • шоколад - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се намачкват. Маслото се разтопява, добавя се половин супена лъжица кафе. Сместа се добавя към бисквитите и се разбърква до получаването на еднородна маса.

Слага се в ринг за торта, като се притиска към дъното, и се оставя в хладилника. Желатинът се залива с 12 супени лъжици студена вода и се оставя, докато набъбне.

Разтваря се на водна баня и се смесва с останалото кафе. Маскарпонето се разбива с пудрата захар и йогурта. Добавя се кафето с желатина и всичко се разбърква много внимателно.

Тази смес се излива върху основата от бисквити и се оставя в хладилника за 8 часа, за да стегне напълно. Преди сервиране шоколадът се настъргва на едро и с него се поръсва тортата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: