Пълнени цветове от тиквички

30/07/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо978
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно, запържва се в зехтина до прозрачно. Доматите се попарват с вряла вода, обелват се и се нарязват. Добавят се към лука и се запържват 5 минути.

Добавят се маслините и сместа се готви още 1 минута. Добавя се половината от солта.

Рикотата се смесва с копъра и босилека, добавя се останалата сол и пармезанът и всичко се разбърква добре.

Цветовете се изплакват. Тичинките се изваждат и всеки цвят се пълни с плънката от рикота, като внимателно се отварят венчелистчетата, без да се скъсат.

След това цветът се затваря отново. Пълнените цветове се слагат в соса и всичко се загрява 2 минути на котлона, след което се сваля и се оставя за 20 минути. Сервират се веднага.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар